BAJÓTI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

 

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

B év –2018. február 18.

18.

Nagyböjt 1. vasárnapja

9 00 + Berber Gábor és fel.: Katona Ilona, valamint családjukért

HAMVAZÁS

19.

Hétfő

17 00 + Berber Zoltán és édesapja Berber József és elhunyt családtagokért

22.

Csütörtök

Péter apostol székfoglalása

17 00 Szentmise

23.

Péntek

17 00 KERESZTÚT – Hittanosok vezetésével

24.

Szombat

16 45 + Török Jánosért, Török és Sümegi családtagokért

25.

Nagyböjt 2. vasárnapja

9 00 + Sinkó József, fel.:Gábriel Margit és családtagokért

Isten éltesse azokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

++++

Tíz ötlet a böjtölésre

1. Étkezésünk: a falánkok, habzsolók- egyenek kevesebbet: a kisétkűek, finnyáskodók, egészségüket elhanyagolók- egyenek többet, rendszeresebben, tudatosabban óva testük épségét.

2. Életrendünk: a reggelente lustálkodók- keljenek öt perccel korábban; akik mindig elkésnek- legyenek ott mindenütt pontosan; a rendszertelenül élők- tervezzék meg napjaikat, tartsanak rendet időbeosztásukban.

3. Szenvedélyeink: a dohányosok- szívjanak kevesebbet; az alkoholt, édességet stb. kedvelők- mérsékeljék az italt, a nyalánkságok; a gyorshajtók- közlekedjenek szabályosan: a sokat beszélők – néha hallgassanak el, s figyeljenek oda másokra; a hallgatagon, mogorván félrehúzódók- kedvesen szólítsanak meg másokat.

4. Érzelmeink: a robbanékony természetűek- fékezzék haragjukat; a türelmetlenek- tanuljanak várakozni; a kesergésre hajlamosak- próbálják humorral és derűvel szemlélni az életet, magukat és másokat.

5. Mások: a megszólást, pletykát kedvelők: jót vagy semmit másokról; az önzők és mások kárára ügyeskedők- legalább néhányszor naponta legyenek előzékenyek másokkal; az úrhatnám, parancsolgató természetűek- engedjék érvényesülni a többiek szempontjait, kívánságát.

6. Munkánk: a felületességre vagy lustaságra hajlamosak- végezzék el a munkájukat idejében, alaposan. A megbízhatatlanok, feledékenyek- most minden ígéretüket teljesítsék pontosan. A közös munkákból magukat kihúzók- önként vállaljanak nagyobb részt a közös feladatokból.

7. Kapcsolataink: az elrontott munkahelyi kapcsolatokból- legalább egyet próbáljunk rendezni. A szűkebb és tágabb családon belül- legyünk kedvesek és figyelmesek ahhoz, akit mostanában elhanyagoltunk, vagy akivel összefeszültünk: írjunk meg néhány régóta halogatott levelet.

8. Imádságos életünk: hetente legalább egy csöndes órát szánjunk elmélkedésre, imádságos együttlétre Istennel. Esténként gondosabban, kitűzött sajátos szempontjaink szerint, lelkiismeretvizsgálatban gondoljuk át a napot. Hetente egyszer hétköznap is igyekezzünk elmenni szentmisére.

9. Egyházunk: akiknek van rendszeres feladatuk, felelősségük, megbízatásuk egyházközségükben, közösségükben- végezzék különös odaadással, gonddal, a jobbulás és jobbítás szándékával. Akiket csak vasárnapi szentmise kapcsol az egyházhoz- keressenek legalább egy alkalmat, amikor egyházközségükért, másokért tesznek is valamit, legalább néhány órát rááldozni erre a munkára.

10. A felsorolást mindegyikünk egyénileg folytathatja tovább, saját adottságaihoz, lehetőségeihez, hibáihoz igazodva.

 

++++


J
elentkezés telefonon a nyergesújfalui plébánia telefonján: 06-33/455-357, vagy e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. --> Szőcs László atyánál a 06-20/370-25-27-es mobil telefonon.

 

Share/Save/Bookmark