BAJÓTI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

 

Advent 1. vasárnap

C év –2018. december 2.

2.

Advent 1. vasárnapja

9 00 Szentmise,

előtte Gyertyagyújtás: Hittanosok

3.

Hétfő

Xavéri Szent Ferenc

6 00 Roráte szentmise

4.

Kedd

Damaszkuszi Szt. János

18 00 Dr. Török Csaba atya előadása a Hitvallásról a nyergesújfalui plébánián

6.

Csütörtök

Szent Miklós püspök

17 00 Egy család elhunyt tagjaiért

8.

Szombat

Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása

16 15 Rózsafüzér Titokcsere

16 45 + Varga Kelemenné sz. Kriszeg Ilona

( 1.évf.)

9.

Advent 2. vasárnapja

9 00 Szentmise

előtte Gyertyagyújtás: Karitasz

Isten éltesse azokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

December 3-7-ig ( hétfőtől- péntekig)  a Karitasz adventi jótékonysági vásárt tart a Kultúrotthonban az „Egymillió csillag a szegényekért” keretén belül. Délelőtt 9.00-11.00-ig, délután pedig 14.00- 16.00 óráig várják az érdeklődőket.

V V V V V

Az adventi időszakban hétfőnként RORÁTE szentmisét tartunk, nevéhez méltóan hajnali 6 órakor. Bár korainak tűnik ez az időpont, de éppen a lemondás, alázat, önmagunk legyőzésének erénye erősödik bennünk, készülve Urunk eljövetelére.

Csütörtökönként marad az este 17.00 órakor kezdődő szentmise időpontja.

V V V V V

A múlt heti Krisztus Király napi gyűjtésen 26.140 Ft-ot tudunk küldeni a Magyar Katolikus Karitasz javára. Isten fizesse meg adományaikat.

V V V V V

December 9-én, vasárnap, 15.00-kor Péliföldszentkereszten lesz a környékbeli egyházközségi képviselőtestületek találkozója, melyre a testületi tagokon kívül mindenkit szeretettel várunk, különösen a karitasz csoport tagjait, hiszen Csorba Béla diakónus, a Szent Erzsébet Karitászközpont új igazgatója mutatkozik be és mondja el gondolatait ezen az adventi találkozáson.

V V V V V

Az év vége felé újra kérjük a kedves testvéreket, hogy aki még nem rendezte egyházi hozzájárulását, akár csekken, akár személyesen a sekrestyében, de átutalással is megteheti. Hálás köszönet érte!

V V V V V

 

December 8-án, szombaton, 10.30-kor az esztergomi Bazilikában lesz az október elején kinevezett Mohos Gábor püspökszentelése. Aki teheti, vegyen részt rajta, együtt imádkozva az Egyházzal. Az új püspök az Esztergom- Budapesti Egyházmegyénk segédpüspöke lesz. A legfiatalabb püspök, 1973-ban született. Püspöki jelmondatának a következőt választotta: „Ki olyan, mint az Úr, a mi Istenünk.” (113. zsoltár )

****


J
elentkezés telefonon a nyergesújfalui plébánia telefonján: 06-33/455-357, vagy e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. --> Szőcs László atyánál a 06-20/370-25-27-es mobil telefonon.

 

Share/Save/Bookmark