BAJÓTI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

Évközi 11. vasárnap

B év –2018. június 17.

17.

Évközi 11. vasárnap

9 00 Szentmise

18.

Hétfő

18 00 Szentmise

21.

Csütörtök

18 00 Szentmise

UTÁNA SZENTSÉGIMÁDÁS az Eucharisztikus Kongresszusra készülve

( vezeti: Rózsafüzér Társulat

23.

Szombat

17 45 + Muzslai és Jung szülőkért

24.

Évközi 12. vasárnap

Keresztelő János születése

9 00 + Holczhakker László,

lányai: Erika és Andrea

Isten éltesse azokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

****

PAPSZENTELÉS EGYHÁZMEGYÉNKBEN

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke Szűz Mária Szeplőtelen Szívének napján a főegyházmegye számára áldozópappá szentelte Babos Áron, Szivák Tamás és Tóth Imre diakónusokat, valamint diakónussá szentelte Fehér Zoltán és Garaczi Gergely ötödéves papnövendékeket a zsúfolásig megtelt esztergomi bazilikában.

A szentmise keretében került sor négy családos férfi állandó diakónussá szentelésére is. Barcza Máté, Fritz Péter, Horváth Zoltán és Kékesy Péter két év készület után részesült az egyházi rend első fokozatában, hogy szolgálatukkal segítsék megbízó plébánosuk munkáját.

Erdő Péter buzdította a szentelendőket: mindazoknak, akik elnyerik az egyházi rend szentségét, különleges hivatásuk, hogy sajátosan is Isten dolgaiban fáradozzanak. Majd a diakónusjelöltekhez fordulva elmondta: különleges szentségi kegyelmet kapnak az Egyház küldetésének szolgálatára, az igehirdetés, a liturgia és a rászorulók gondozása terén.

A papjelölteknek XVI. Benedek szavait ajánlotta: „Ha a pap életének Isten az alapja és a középpontja, akkor megtapasztalja hivatásának örömét és termékenységét. A papnak elsősorban Isten emberének kell lennie. Csak így lesz képes arra, hogy elvezesse az embereket a Krisztusban megtestesült Istenhez. Az imádságban Isten arcát és akaratát kell keresnie, de törődnie kell saját egészségével, kulturális és szellemi felkészültségével is.”

 

Mindig kérdés, mennyi is „papi munkánk, missziós munkánk eredménye. Ilyenkor jussanak eszünkbe Izajás próféta szavai: »amint a föld megtermi növényeit és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjasztja ki az Úristen az igazságot és a magasztalást minden nép színe előtt« (Iz 61,11). Ezzel a bizalommal vállalva szolgálatukat, erősítse meg a szentelendőket Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tisztelete, aki anyai szeretettel tekint az egész Egyházra” – zárta szentbeszédét a bíboros.

 

****


J
elentkezés telefonon a nyergesújfalui plébánia telefonján: 06-33/455-357, vagy e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. --> Szőcs László atyánál a 06-20/370-25-27-es mobil telefonon.

 

Share/Save/Bookmark